Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Soepliefhebbers opgelet: snelle tomaten groentesoep!
Snelle tomaten groentesoep

Soepliefhebbers opgelet: snelle tomaten groentesoep!

Soep is altijd een goed idee. Althans, als je soepliefhebber bent natuurlijk. Het is ook een ideale maaltijd als er in etappes gegeten wordt op een drukke doordeweekse avond bijvoorbeeld. Broodje erbij en klaar ben je: iedereen toch een gezonde maaltijd naar binnen. Deze snelle tomaten groentesoep is extra handig als je weinig tijd hebt. 

Ik ben opgegroeid met ieder weekend zelfgemaakte soep. Mijn vader had een vaste weekendroutine: op zaterdagochtend werd er een pan draadjesvlees gemaakt en een grote pan soep die het hele weekend meekon. Vaak vond ik ‘m op zondag nog lekkerder. Omdat de smaken dan lekker lang op elkaar hadden ingewerkt. Mijn favoriete soep is tomatensoep. Voor een snelle, en toch gezonde en voedzame, variant bedacht ik dit recept.

Ingrediënten voor deze snelle tomaten groentesoep:

250 gram rundergehakt
2 blikken (biologische) tomatenblokjes
1 zak roerbakgroenten (kies de mix die jou lekker lijkt)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 blokjes knoflook & kruidenbouillon (Zonnatura)
olijfolie
peper
zout
kikoman sojasaus

Bereiding van deze snelle tomaten groentesoep:

1. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui.

2. Los de bouillonblokjes op in een liter kokend heet water.

3. Voeg de roerbakgroenten toe aan de ui in de soeppan en bak ze even mee terwijl je het geheel omschept.

4. Pers de teentjes knoflook uit boven het roerbakmengsel.

5. Voeg de tomatenblokjes toe, roer het geheel goed door.

6. Voeg dan de bouillon toe, roer even door en zet het vuur laag zodat het zachtjes pruttelt.

6. Meng in een kom het gehakt met peper en zout (en eventueel een snufje nootmuskaat) en draai er soepballetjes van.

7. Nu kun je kiezen: je kunt de soep eten zoals hij nu is, met stukken groente of je pureert de tomaten groentesoep met de staafmixer. Ik heb zoals je ziet gekozen voor de staafmixer omdat dat hier thuis meer wordt gewaardeerd.

8. Tot slot voeg je de gehaktballetjes toe en laat de soep nog zo’n 10 minuten heel zachtjes pruttelen.

9. Dan een scheutje kikoman sojasaus toevoegen en even proeven of de smaak in orde is. Indien nodig verder op smaak brengen met peper, zout en/of kikoman sojasaus.

Ik maak net mijn lunchkommetje tomaten groentesoep leeg. Een restje van gisteravond. Staat hij bij jou ook binnenkort op tafel? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie