Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tagliatelle arrabbiata met ansjovis
tagliatelle arrabiata

Tagliatelle arrabbiata met ansjovis

Als je Princes-ambassadeur bent krijg je iedere maand een inspiratiebox waar uiteraard de nodige blikjes vis in zitten. Ik maakte deze maand al penne met zalm, prei, kerstomaatjes en champignons. Met de tagliattelle en ansjovis uit de inspiratiebox maakte ik ook nog deze tagliatelle arrabbiata met ansjovis.

Arrabbiata sauce, or sugo all’arrabbiata in Italian, is a spicy sauce for pasta made from garlic, tomatoes, and dried red chili peppers cooked in olive oil. The sauce originates from the Lazio region, around Rome. Arrabbiata literally means “angry” in Italian; the name of the sauce refers to the spiciness of the chili peppers. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze tagliatelle arrabbiata met ansjovis:

500 gram tagliatelle
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
2 blikjes ansjovisfilets (Princes)
sap van 2 citroenen
1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld
olijfolie

Bereiding van deze pastamaaltijd:

1. Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’.

2. Doe ondertussen een goede scheut olijfolie in een hapjespan, knijp de knoflook er boven uit en warm dit rustig op.

3. Doe zodra de knoflook zacht begint te worden de ansjovisfilets in de pan.

4. Na een minuut zul je zien dat de ansjovis beginnen te smelten.

5. Knijp de citroenen erover uit, voeg de tomatenblokjes toe en strooi het pepertje erover.

6. Meng nu de uitgelekte tagliatelle door de saus.

7. Proef wat van de pasta en breng op smaak met peper en zout indien nodig.

8. Is de saus te pittig, voeg dan een schepje suiker en wat extra citroensap toe.

9. Serveer de tagliatelle arrabbiate met grof geraspte parmezaan en een frisse salade.

Misschien niet een heel ingewikkeld recept en maar weinig ingrediënten maar daarom zeker niet minder lekker. Geniet ervan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie