Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met gemarineerde aardbeien en feta
Salade met gemarineerde aardbeien

Salade met gemarineerde aardbeien en feta

Afgelopen zaterdag hoefde ik niet te koken maar waren we uitgenodigd voor een BBQ bij Rob en Willy. Behalve erg gezellig is het ook altijd erg lekker eten. Ook dit keer toverde Willy weer allerlei lekkers tevoorschijn. Waaronder een zeer smakelijke salade met gemarineerde aardbeien en feta. Ik kon het natuurlijk niet laten er een foto van te posten op Instagram waarop ik de vraag naar het recept kreeg. Dus Appte ik Willy voor het recept en tadaaa… 

Deze salade is een echte allemansvriend en super makkelijk aan te passen als er allergieën om de hoek komen kijken. Willy serveerde dan ook de pijnboompitten en feta in losse schaaltjes zodat iedereen op zijn eigen manier van de salade kon genieten. Ideaal. Wij aten ‘m als bijgerecht bij de BBQ maar ook als lunch of avondmaaltijd met wat brood ernaast fietst deze salade met gemarineerde aardbeien en feta er prima in.

Ingrediënten van deze salade met gemarineerde aardbeien:

250 gram aardbeien
75 gram veldsla
50 gram babyleaves (jonge bladsla)
4 takjes basilicum, blaadjes in dunne reepjes gesneden
200 gram feta, in kleine blokjes
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 eetlepel vloeibare honing
4 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel dijonmosterd
peper
zout

Bereiding van deze salade met gemarineerde aardbeien:

1. Meng voor de marinade de honing en balsamicoazijn goed door elkaar.

2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren (de kleintjes doormidden).

3. Schep in een schaal de aardbeien, marinade en helft van de basilicum door elkaar.

4. Dek de schaal af en laat de aardbeien in de koelkast 2 uur marineren.

5. Zeef de aardbeien en vang de marinade op.

6. Meng 3 eetlepels van de marinade met de olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing.

7. Verdeel de veldsla en babyleaves over 4 borden of een grote schaal en besprenkel met wat dressing.

8. Verdeel dan de aardbeien en feta erover en bestrooi met versgemalen peper en de rest van de basilicum en de pijnboompitten.

9. Set de rest van de dressing apart op tafel.

Ben jij ook, net als ik, dol op salades? Dan is deze salade met gemarineerde aardbeien en feta een echte aanrader! De feta kun je trouwens ook heel goed vervangen door zachte geitenkaas. Net wat je lekkerder vindt. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie