Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola
quiche met geitenkaas en rucola

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

Jongens, jongens deze quiche is zó lekker. Toegegeven, ik ben dol op de combinatie van rucola en geitenkaas dus een echte verrasing was het niet. Maar het is echt een aanrader. Heerlijk voor een fijne zondagavond maar hij doet het ook goed tijdens een lunch, als voorgerecht of in een buffet. 

Als het over bakken gaat heb ik het meestal over zoete baksels zoals cake, muffins, taart en koekjes. Maar hartige baksels zijn soms gewoon ook super leuk om te maken. Deze quiche met geitenkaas, rode ui en rucola zorgt gelijk voor een heerlijke dosis comfort food. Mocht je nog geen inspiratie hebben voor de maaltijd van vanavond dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen.

Ingrediënten voor deze quiche:

25 gram boter
6 rode uien, in halve ringen
5 takjes tijm, blaadjes gerist
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel rodewijnazijn
5 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
4 eieren
200 gram creme fraiche
200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
mespuntje nootmuskaat
40 gram pijnboompitten
125 gram rucola

Bereiding van deze quiche:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.

3. Bekleed een ingevette quichevorm of met bakpapier bekleede springvorm met het deeg.

4. Klopt de eieren los en roer de creme fraiche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en ⅔ van de rucola erdoor.

5. Breng op smaak met peper en zout.

6. Verdeel het uimengsel over het deeg en giet het eiermengsel erover.

7. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.

8. Verdeel voor het serveren de overgebleven rucola over de quiche.

Op zich is een stuk van deze quiche met geitenkaas, rode ui en rucola al voldoende maar een lekker frisse salade ernaast maakt de maaltijd helemaal af. Eet smakelijk! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie