Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Fattoush met pita, doperwtjes en snoepgroenten
v

Fattoush met pita, doperwtjes en snoepgroenten

Onder het mom van ‘laten we eens iets anders proberen’ kreeg dit recept voor fattoush een kans. En dat bleek dus een heel goed idee te zijn want het was echt heel lekker. Een verrassende vegetarische mix van lekker veel groenten, pita en kruiden. 

Fattoush (Arabic: فتوش‎, also fattush, fatush, fattoosh, and fattouche) is a Lebanese bread salad made from toasted or fried pieces of Arabic flat bread combined with mixed greens and other vegetables, such as radishes and tomatoes. Fattush belongs to the family of dishes known as fattat(plural of fatteh), which use stale flatbread as a base.

Ingrediënten van deze fattoush:

1 eetlepel baharat kruidenmix (Jonnie Boer)
5 eetlepels olijfolie
2 grote pitabroodjes
200 gram diepvries tuinerwten
2 eetlepels knoflooksaus
350 gram snoeptomaatjes
150 gram snoeppaprika’s
15 gram verse munt
15 gram verse platte peterselie

Bereiding van deze fattoush:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng in een kommetje de baharat met de olijfolie.

3. Halveer de pitabroodjes overlangs en bestrijk de buitenkanten met de kruidenolie.

4. Snijd elke helft in acht puntjes.

5. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 min. knapperig.

6. Breng ondertussen in een pan water aan de kook en kook de tuinerwten 3 minuten.

7. Giet af in een zeef en spoel af onder koud stromend water.

8. Snijd de snoeptomaatjes in vieren en snijd de paprika’s in ringetjes.

9. Snijd de munt- en peterselieblaadjes grof en voeg samen met de tuinerwten toe aan de tomaat en paprika.

10. Verdeel de salade over vier borden en verdeel de knapperige pitapuntjes over de salade.

11. Besprenkel met knoflooksaus.

Lekker met wat extra pitabroodjes! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie