Als je van vis houdt dan is dit recept voor een goed gevuld vispotje een aanrader. Wij hebben er van gesmuld. Ik probeer twee keer per week vis op tafel te zetten. De ene keer in de vorm van haring, makreel en meer lekkers met een broodje. De andere keer een moot op de huid gebakken zalm enzovoort. Dit vispotje gaat zeker op herhaling.
Er bestaan talloze recepten voor smakelijke vispotjes. De romige variant is ook super lekker maar dit keer koos ik voor een heldere variant met lekker veel groenten erin. Wat we erbij aten? Een stokbroodje, dat de kids gebruikten om in het vispotje te dippen, doperwten en een frisse komkommersalade. Smullen!
De ingrediënten van dit vispotje
Voor 4 personen:
2 uien
2 tenen knoflook
1 dunne prei
4 tomaten, ontveld
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
250 ml droge witte wijn
200-250 gram kabeljauwfilet
200-250 gram zalmfilet
1 bakje rivierkreetjes
3 takjes peterselie
De bereiding van dit vispotje
1. Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes.
2. Maak de prei schoon, halveer en snijd de helften nog een keer over de lengte doormidden. Daarna in dunne reepjes snijden en even afspoelen in een vergiet/zeef.
3. Snijd de ontvelde tomaten in halve plakjes.
4. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten.
5. Voeg de tomaten en de prei toe en schenk de wijn erbij.
6. Stoof met de deksel op de pan nog 10 minuten.
7. Snijd de kabeljauw en zalm in stukken en bestrooi met peper en zout.
8. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 minuten net gaar worden.
9. Snijd de peterselie fijn.
10. Doe op het laatste moment de rivierkreeftjes erbij en roer nog even om.
11. Bestrooi het vispotje met de peterselie.
Hoewel er witte wijn wordt gebruikt in dit vispotje kunnen de kids er prima van eten. De aanwezige alcohol verdampt tijdens het stoven. Eet smakelijk!