Landelijke Appelplukdag 2016

Landelijke Appelplukdag 2017: zaterdag 16 september is het zover!

Ben jij al eens naar de Landelijke Appelplukdag geweest? Wij gaan al jaren en ook dit jaar staat hij weer genoteerd in de agenda. Samen met de broers plukken we appels en peren en gaan we met tassen vol ‘oogst’ weer naar huis. 

Wat we allemaal doen met die tassen vol? Uiteraard eten we een deel gewoon zo, uit de hand. Maar er volgen uiteraard ook allerlei baksels zoals apple crumble, appelflappen, appelcake en Canadese appeltaart. En natuurlijk ook een grote pan home made appelmoes, met een vleugje kaneel. Heerlijk! Ik kijk nu al uit naar de Landelijke Appelplukdag.

Zelf je eigen appels plukken en proeven midden in de boomgaard? Dit kan tijdens de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september 2017. Ruim 35 fruittelers openen hun boomgaarden voor de consument. Een gezond en lekker uitje voor jong en oud. In elke boomgaard valt van alles te beleven. (Bron: www.landelijkeappelplukdag.nl)

Wat je kunt verwachten van de Landelijke Appelplukdag

Wij gaan zelf meestal naar Zeewolde, omdat dat dichtbij is, waar we met een ‘treintje’ naar de plukbomen worden gebracht. Voordat je gaat plukken wordt er uitgelegd hoe je een appel precies plukt, zonder dat hij beschadigt raakt (en dus gaat rotten). Er is een springkussen voor de kleintjes en er is een imker aanwezig met bijenvolk en natuurlijk honing. Daarvan gaat ook altijd een pot mee naar huis. Kortom, een heerlijk uitje voor het hele gezin. Er is wel een dingetje waar ik me iedere keer weer over verbaas. Kinderen die een appel uit de boom trekken (letterlijk), een hap nemen en de appel dan op de grond gooien, door naar de volgende. Hallo ouders, grijp eens in…

De Landelijke Appelplukdag bij jou in de buurt

Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stellen op 16 september hun boomgaard open voor publiek. Er is vast ook een fruitteler bij jou in de buurt. Als je de NFO (Nederlandse Fruittelers Organisatie) volgt op Facebook en Twitter wordt je ook op de hoogte gehouden van bijvoorbeeld nieuwe bedrijven die in jouw regio deelnemen, leuke fruitweetjes of lees je hoe goed de nieuwe appels groeien.

En, ga je ook appels plukken op de Landelijke Appelplukdag? Zorg voor laarzen of schoenen die vies mogen worden en neem voldoende (stevige) tassen mee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *